Thomas Erikshjälpen

Har förmånen att på nära håll följa Mission Aviation Fellowship’s arbete i Bangladesh. I ett land där Ganges och Brahmaputra trycker på norrifrån och mynnar ut i Indiska oceanen och med återkommande cykloner uppstår enorma vattenmängder som ständigt finner nya vägar i ett nätverk av floder och deltan.MAF flyger en amfibie-Cessna som på 45 min tar sig till isolerade platser som med bil och båt tar 20 tim. Man flyger personal från hjälp- och utvecklingsorganisationer men också myndigheter samt vid nödevakueringar. http://www.mafbangladesh.org

Idag hade kapten Rune Karlsson en flygning T/R Dhaka – Gaibandha i norra delen av landet där fyra kvinnliga franska volontärläkare hämtades efter att ha varit ombord på ett av Friendship´s flytande sjukhus som betjänar de mest utsatta och fattigaste i Bangladesh. Där har man under 10 dagar opererat 64 patienter helt utan kostnad som annars inte skulle få hjälp. https://friendship.ngo/…/healthcare-nutrition-and-populati…/
Jag är djupt imponerad av denna verksamhet som delfinansieras genom Erikshjälpens secondhand-butiker, mao av dina gåvor!!

Som kontrast till dagen i övrigt var jag inbjuden till ett morgonmöte med den svenska ambassadören Johan Frisell.

torbjorn4

Leave a Reply