Lidande = Medlidande ????

tears

Jag beundrar en kvinna som heter Maria, inte bara för att hon är min fru men också för en helt annan andledning. För några dagar sedan plockade Maria upp en mycket illa medfaren kvinna på gatan och tog henne till sjukhuset ( finns en separat story här på facebook). Hon avled för ett par dagar sedan. Vad som berört mig under denna tid är Marias genuina kärlek till en medmänniska som hon aldrig förr träffat. Också till dom som har det svårast. Första kvällen kom hon hem sent då hon lämnat kvinna på sjukhuset , trött utmattad. Flera gånger vaknade jag av att Maria grät högljutt inte bara den natten utan nästa också och även dagtid.
Hon lever sig in i engagerar sig ända in i själen i andra människors öden och det har hon alltid gjort. Hon kramar pussar dom små barnen i slummen som är allt ifrån rena eller fint klädda.
Jag har själv sett otroligt mycket lidande under mina år i olika länder men finns mitt medlidande där ? Ja lite finns kanske där men vad jag ser är att desto mer Lidande man ser desto större risk är det att man blir avtrubbad och tappar mycket medlidande tyvärr. Så jag tror i en värld som blir hårdare tuffare på många vis så vill jag påminna mig själv om och er där ute att låt oss sträcka ut oss till dom som inget har varken mat eller hälsa. Vi som har allt tror jag inte ibland förstår hur otroligt previligerade vi är. Maria fortsätt som du alltid gjort.

Leave a Reply